Bilutleie FAQ

For å hjelpe deg med eventuelle spørsmål har vi forberedt noen av de mest spurte bilutleie spørsmålene nedenfor. Har du spørsmål som ikke er besvart i oversikten under, ber vi dem ta kontakt vår kundeservice.

1. Hva er inkludert i min billeie i Spania?
Svar: Hva som er inkludert i din billeie i Spania kan variere fra bilforhandler til bilforhandler, men som regel inneholder de følgende: ubegrenset kilometer, beliggenhetsgebyr og lokal skatt. Hva din bilutleie inkluderer er vist på din kupong og er nevnt i bestilling.

2. Hva må jeg ha med for å hente leiebilen i Spania?
Svar: Når du skal hente bilen må sjåføren ta med bestillingsbekreftelsen, gyldig førerkort og ett kredittkort i hovedsjåførens navn, og pass.

3. Jeg kan ikke finne bilen jeg ønsker å leie
Svar: Utleieselskapene kan ikke garantere eksakt merke og modell på bilen du får, men du er garantert en bil i den gruppen du booker, dvs samme størrelse/kategori.

4. Kan jeg leie en bil hvis jeg ikke har kredittkort?
Svar: De fleste utleieselskapene krever et kredittkort i hovedsjåførens navn.

5. Trenger jeg et fullt norsk førerkort?
Svar: Ja det er viktig at du tar med et norsk førerkort og pass. Uten dette kan ikke utleieselskapet levere ut bilen. Du må ha hatt førerkort i minimum 1 år.

6. Når er det best å bestille bilutleie i Spania?
Svar: Det er best og reservere bilen så snart du vet ankomstdato og tid. Jo lengre du venter, jo dyrere blir det i de fleste tilfeller, akkurat som med fly og hotell. Bestiller du kun noen dager før ankomst er etterspørselen større og selskapene setter opp prisene for og utjevne etterspørselen.

7. Hva er minimum aldersgrense – og maksimumalder for å leie en bil?
Svar: Det er forskjellig fra land til land og fra utleiefirma til utleiefirma. Du vil bli opplyst om aldersbegrensning ved din bestilling, det vil også være vist på din bestillingsbekreftelse.

8. Hvordan er drivstoff rutinene?
Svar: De fleste utleiefirmaene vil levere bilen med en full tank drivstoff og du skal derfor returnere bilen med en full tank. Hvis du ikke leverer bilen med en full tank vil bilforhandleren kreve deg for penger slik at tanken blir full, samtidig som de vil kreve deg et gebyr for å fylle på drivstoff. Dette vil føre til større kostnader, så vi anbefaler deg at du leverer bilen med en full tank. Noen av bilforhandlerne tilbyr deg å betale for en tank med drivstoff når du henter bilen, slik at du kan levere igjen bilen med en tom tank. Det finnes også forhandlere som gir deg en full tank og tar lokalt betalt for det, da kan du levere igjen bilen med en tom tank. Hvis du leier bilen for 3 dager eller mindre kan du opplyse om dette ved bestillingen i tilfelle de kan utarbeide en annen drivstoffplan for deg. Vi vil alltid gi deg opplysninger om drivstoff på din faktura, slik at du kjenner bilforhandlerens rutiner innen du henter bilen.

9. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har vært involvert i en ulykke?
Svar: I tilfelle det skulle hende mekaniske problemer eller en ulykke som involverer leiebilen din er det viktig at du straks tar kontakt med utleieselskapet (innen 24 timer). Hvis det har skjedd en ulykke skal man ringe politiet og få skrevet en politirapport, samt få alle opplysninger om en tredje part hvis det er involvert. Når du leverer bilen til utleieselskapet skal man fylle ut en ulykkesrapport. Utleieselskapet skal avgjøre om bilen skal erstattes eller repareres.

10. Hva skal jeg gjøre når jeg returnerer bilen?
Svar: Når du skal levere tilbake bilen er du nødt til å vise fram dine papirer til bilutleie selskapet. Dette vil inneholde opplysninger om kilometer stand og enhver skade som var på bilen da den ble hentet. Vi anbefaler at du sjekker over bilen sammen med en representant fra utleiestedet når du henter bilen, slik at du kan sjekke over enhver skade før du skriver under på dokumentene. Dette vil spare deg mange problemer når du skal levere tilbake bilen. Du vil deretter motta en kopi av dokumentasjonen fra bilforhandleren til å ta med deg.

11. Hvordan regner dere utleiedagene?
Svar: Bilutleie opererer over et 24 timers tidsrom, hvis du ønsker å leie en bil fra kl 10.00 mandag morgen til kl 10.00 morgen tirsdag er dette regnet som 1 dag. Hvis du leier bilen fra kl 10.00 mandag morgen til kl 13.00 tirsdag ettermiddag du har overskredet 24 timers tidsrommet, blir dette regnet som 2 dager. Husk derfor å sjekke dine tider nøye ved din bestilling ettersom det kan ha innvirkning på prisen.

12. Hvorfor bestille gjennom www.BilutleieSpania.no?
Svar: Vi sammenligner priser fra mange bilutleieselskaper. Dette sikrer deg garantert laveste pris.

13. Er det best å bestille bilutleie på Internett?
Svar: I de fleste sammenhenger er det billigere å bestille bilutleie på internett ettersom utvalget er større og prisene lavere. Du kan bruke vår søkemotor som sammenligner priser fra flere selskaper.

Takk for at du deler!